renochlg.blogg.se

Jag är död.

Publicerad 2020-09-12 21:54:30 i Allmänt,

Jag är död. Jag vet att jag har många fans, och jag vill att ni alla ska då njuta av mig i fortsatta tider. 
 

Instruktioner

  • 1 kg älgstek benfri
  • salt
  • peppar
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 0,5 purjolök
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • 6 enbär
  • 0,5 l vatten
  • smör, att bryna i

Gör så här

  1. Putsa steken och gnid in den i rikligt med salt och peppar.
  2. Bryn steken runtom i en stekgryta.
  3. Skala morot och lök och skär dem i bitar.
  4. Skölj purjolöken och skär den i stora bitar.
  5. Lägg ner alltsammans i grytan och låt bryna med en stund.
  6. Tillsätt tomatpuré, kryddor och vatten upp till hälften av steken.
  7. Koka upp, sänk värmen och låt steken sjuda under lock tills den är genomstekt och mör.
  8. Den ska släppa lätt från en provsticka efter omkring 50–60 minuter.
  9. Vänd och ös steken några gånger emellanåt.
  10. Ta upp steken och låt den vila i aluminiumfolie. 
 
Nu kan ni alla njuta av min kropp, if you know what I mean. Men sörg icke, bloggen kommer leva kvar i ledning av min son Reninar Älgsson. Han är 100% älg, det har min fru lovat mig. 
 
Älgskar er förevigt! 
//Herr Älg
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela