Jag är död.
Jag är död. Jag vet att jag har många fans, och jag vill att ni alla ska då njuta av mig i fortsatta tider.
Instruktioner
- 1 kg älgstek benfri
- salt
- peppar
- 1 morot
- 1 gul lök
- 0,5 purjolök
- 3 msk tomatpuré
- 2 lagerblad
- 1 kvist timjan
- 6 enbär
- 0,5 l vatten
- smör, att bryna i
Gör så här
- Putsa steken och gnid in den i rikligt med salt och peppar.
- Bryn steken runtom i en stekgryta.
- Skala morot och lök och skär dem i bitar.
- Skölj purjolöken och skär den i stora bitar.
- Lägg ner alltsammans i grytan och låt bryna med en stund.
- Tillsätt tomatpuré, kryddor och vatten upp till hälften av steken.
- Koka upp, sänk värmen och låt steken sjuda under lock tills den är genomstekt och mör.
- Den ska släppa lätt från en provsticka efter omkring 50–60 minuter.
- Vänd och ös steken några gånger emellanåt.
- Ta upp steken och låt den vila i aluminiumfolie.

Nu kan ni alla njuta av min kropp, if you know what I mean. Men sörg icke, bloggen kommer leva kvar i ledning av min son Reninar Älgsson. Han är 100% älg, det har min fru lovat mig.

Älgskar er förevigt!
//Herr Älg